Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

... ζω ονειρευόμενος

Μετά την εξαιρετική αρχή που έκανα με  Το Μονόγραμμα … του Οδυσσέα Ελύτη  και την υπέροχη συνέχεια με την ποίηση του φίλου μου του Νίκου  Θα ’ρθώ μαζί σου …. και  Κορίτσια – 4 εποχές, σειρά έχει λίγη ποίηση από μία αγαπημένη μου συλλογή. 

Σε αυτή την περίπτωση θα γράψω μόνο λίγες γραμμές από την ποιητική συλλογή του Θάνου Πάσχου και στη συνέχεια θα σας παραπέμψω εκεί όπου μπορείτε να το βρείτε ολόκληρο και να το διαβάσετε κι εσείς .... 


Δεν χρειάζονται φτερά
για να είσαι ο άγγελός μου,
λευκός χιτώνας και φως υπερουράνιο,
τα μαλλιά γίνονται φωτοστέφανο
και τα χέρια σου ανοιγμένες φτερούγες,
στο δέρμα φέγγει φως ερωτικά λαμπερό
                                                           γεύομαι την υπέρβαση του έρωτα...

Τα υπόλοιπα υπέροχα ποιήματα της συλλογής θα τα βρείτε στο eBoοks4Greeks , από το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε online αλλά και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας .... 

Επιμέλεια - Παρουσίαση : Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

3 σχόλια:

 1. Νίκος Π. - Love dreamer6 Νοεμβρίου 2012 - 8:16 μ.μ.

  Πετυχημένο ποίημα, μεταδίδει ένα ερωτικό συναίσθημα αληθινό, διαχέοντας πολύ όμορφες εικόνες. Πολύ καλή επιλογή Ρεβέκα και σε ευχαριστούμε που μας έδωσες τη συλλογή του!

  Και με την ευκαιρία, πολύ ωραίο το νέο look του blog σου! Μου αρέσει το χρώμα του και τα νέα στοιχεία του. Προς το καλύτερο η αλλαγή σου!! Καλή συνέχεια σε όλα Ρεβέκα, πάντα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκο, η συγκεκριμένη συλλογή είναι από τις αγαπημένες μου και γι' αυτό θέλησα να τη μοιραστώ.

  Όσο για τις αλλαγές στο blog, σκέφτηκα ότι ήταν πολύ σκούρο εκείνο το χρώμα και ήθελα κάτι πιο ευχάριστο. Χαίρομαι που πιστεύεις ότι είναι προς το καλύτερο :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. […] ποιητική συλλογή που με έχει γοητεύσει είναι το … ζω ονειρευόμενος, του Θάνου […]

  ΑπάντησηΔιαγραφή