Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις Αγαπημένων Βιβλίων

Μετά από παρότρυνση του καλού μου φίλου Νίκου και φανατικού σχολιαστή των θεμάτων μου αποφάσισα να αναζητήσω τα αγαπημένα μου βιβλία και να σας προτείνω κάποια από αυτά.  Αν και μου βάζει δύσκολα γιατί αγαπώ πολύ τα βιβλία και το διάβασμα και τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να επιλέξω.

Σε συνέχεια λοιπόν του θέματος  Το Διάβασμα Ωφελεί… Την Υγεία!  ... σκέφτηκα να παρουσιάσω δύο βιβλία για να καλύψω διάφορα γούστα και ενδιαφέροντα, καθώς και διαφορετικές ηλικίες. 

1. Θα αρχίσω παρουσιάζοντας ένα βιβλίο για τους πιο μικρούς κυρίως. 
 Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν τα παιδιά αλλά, και μεγαλύτερα παιδιά. 
Εγώ βέβαια το διάβασα σε αρκετά μικρότερη ηλικία, όμως έμεινε στη βιβλιοθήκη μου ως ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία γι’ αυτό και το προτείνω στους μικρούς μας φίλους.  Είναι ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα και ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο.   


2. Στη συνέχεια θα προτείνω ένα βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό και πριν ακόμα φτάσω στο τέλος του με έχει εντυπωσιάσει. Μιλάω για το : «Επιστολές σε μια νεαρή Μαθηματικό», του Ian Stewart.


Ένα βιβλίο που σε βάζει στον κόσμο των μαθηματικών με τόσο απλοϊκό τρόπο, που το βρίσκεις εντελώς φυσιολογικό. Αρχίζοντας το βιβλίο, σου δείχνει πως τα μαθηματικά βρίσκονται παντού γύρω μας και πόσο απαραίτητα είναι για την καθημερινότητά μας. Στη συνέχεια παρουσιάζει την ομορφιά και την απλότητά τους παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν το αντίθετο. Εάν σας έχουν ρωτήσει ή έχετε αναρωτηθεί «Που χρησιμεύουν τα Μαθηματικά, αφού τελειώσεις το σχολείο»,  αυτό το βιβλίο έχει να δώσει τόσες πολλές απαντήσεις σ’ αυτό το ερώτημα που θα σας εκπλήξει.

Καλή ανάγνωση και περιμένω τις απόψεις σας για αυτά που προτείνω ή και τις δικές σας προτάσεις !!!! 

2 σχόλια:

 1. Νίκος Π. - Love dreamer25 Νοεμβρίου 2012 - 3:59 μ.μ.

  Γεια σου Ρεβέκα! Σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες και μας πρότεινες δύο βιβλία που σου αρέσουν. Θα ήθελα να μείνω στο δεύτερο, για το πρώτο ας μιλήσουν οι μικροί μας φίλοι.

  Το βιβλίο του Ian Stewart φαίνεται πολύ ενδιαφέρον από όσα διάβασα στη παραπομπή που μας έδωσες, καθώς κι από όσα μας είπες, δείχνει πως προσφέρει κάτι αληθινά ωραίο και συνάμα μαθηματικό βέβαια. Θα ήθελα να το διαβάσω κάποια στιγμή, τα μαθηματικά πάντα με γοητεύουν!! Ρεβέκα σε ευχαριστούμε, από μία μαθηματικό και μία μεγάλη φαν των βιβλίων όπως εσύ, η πρότασή σου σίγουρα θα αξίζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκο, όπως είπα και παραπάνω δεν έχω καταφέρει ακόμα να το τελειώσω (δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο αυτό τον καιρό) αλλά η αρχή του μου άρεσε πάρα πολύ και η συνέχεια με εντυπωσίασε θα έλεγα.

  Νομίζω είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κάθε εκπαιδευτικός, γιατί θα βρει πολλές απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών του και φυσικά όσοι αγαπούν τα Μαθηματικά.
  Και τέλος θα το συνέστηνα σε όποιον άλλο θα ήθελε να μάθει κάτι παραπάνω και να καταλάβει με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι τα Μαθηματικά και ποια είναι η χρησιμότητά τους στην καθημερινότητα όλων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή