Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Μαθηματικό Τυπολόγιο ...

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα Μαθηματικά έχουν ένα σωρό τύπους, πολλές διαφορετικές μεθοδολογίες και τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε. 

Μερικές φορές όμως όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο ξεχνάς κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Για αυτούς λοιπόν που η μνήμη δεν είναι και τόσο καλή τους φίλη, υπάρχει μια λύση. 

Ένα καλό μαθηματικό τυπολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα και δεν θα σας προδώσει ποτέ. Παραθέτω παρακάτω  δύο τέτοιου είδους τυπολόγια .... ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο : 


Το μικρότερο είναι εδώ : Μαθηματικό Τυπολόγιο ΙΙ

Και για αυτούς που διαβάζουν ξενόγλωσσα βιβλία μαθηματικών, ένα καλό μαθηματικό λεξικό νομίζω είναι απαραίτητο :  Λεξικό Μαθηματικής Ορολογίας.

2 σχόλια:

 1. Νίκος Π. - Love dreamer25 Νοεμβρίου 2012 - 6:34 μ.μ.

  Εδώ είμαστε, σε αυτά που μου αρέσουν πολύ να βλέπω!! Το πρώτο μου ήταν γνωστό, αλλά δεν το είχα αποθηκεύσει, μου έδωσες τώρα την ωραία ευκαιρία να το κάνω. Το δεύτερο μάλλον δεν το έχω ξαναδεί, οπότε το καταχωρώ κι αυτό και ξέρεις πόσο πολύ θα μου χρειαστούν αυτά σε λίγο καιρό Ρεβέκα, το ξέρεις καλά!
  Ευχαριστούμε πολύ, πάντα να μας προσφέρεις μαθηματικά και όχι μόνο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεωρώ πως τα Μαθηματικά δεν είναι απλή απομνημόνευση των τύπων και των κανόνων αλλά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.
  Έτσι καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα τυπολόγια για να μας θυμίζουν αυτά που μπορεί να μας ξεφεύγουν και να δίνουμε όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μας στο να κάνουμε Μαθηματικά !!!!
  Ή μάλλον να δημιουργούμε υπέροχα Μαθηματικά ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή