Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Ασκήσεις Μαθηματικών Δ' Δημοτικού - Ενότητα Α

Μετά από απαίτηση των αγαπημένων μας αναγνωστών κάνω μια καινούργια αρχή σήμερα με ένα θέμα για τους πιο μικρούς μας φίλους.  Παρουσιάζω μια σειρά από ασκήσεις για την Δ' τάξη του δημοτικού σχολείου. 

Οι ασκήσεις αυτές αναφέρονται στην Ενότητα Α του σχολικού βιβλίου, το οποίο θα βρείτε παρακάτω, σε περίπτωση που θέλετε μια βοήθεια από αυτό : 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1-7,  ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 8-14  και  ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 15-20.

Άλλη μια μικρή βοήθεια θα σας δώσω, αναφέρομαι στο τετράδιο εργασιών που αντιστοιχεί στα παραπάνω κεφάλαια και στην Ενότητα Α του σχολικού σας βιβλίου.  

Ρίξτε μια ματιά  στα τετράδια εργασιών  ΤΕΥΧΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1-7,  ΤΕΥΧΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 8-14   και  ΤΕΥΧΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 15-20.  

Έχοντας λοιπόν διαβάσει και προετοιμαστεί κατάλληλα, μπορείτε να ασχοληθείτε και με τις ασκήσεις που σας προτείνω παρακάτω .... 


Επιμέλεια - Παρουσίαση :  Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - Μαθηματικός

Πολύ σύντομα θα επανέλθω με τη συνέχεια παρουσιάζοντάς σας ασκήσεις και από τα υπόλοιπα κεφάλαια του σχολικού σας βιβλίου .... μέχρι τότε καλή σας επιτυχία !!!! 

12 σχόλια:

 1. να λινοντε οι ασκησεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  !!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Ανώνυμε, ανέβασα κάποιες ασκήσεις με σκοπό να ασχοληθούν οι ενδιαφερόμενοι και να εξασκηθούν.
  Αν θες να λύσω μερικές από αυτές, οι οποίες σε δυσκόλεψαν πολύ ευχαρίστως ... πες μου και θα φροντίσω να παρουσιάσω και λύσεις :-)

  Αγαπητή δασκάλα, θεώρησα σωστό να μην παραθέσω έτοιμες λυμένες ασκήσεις για να δώσω την ευκαιρία στα παιδιά να προσπαθήσουν ... εφόσον μου ζητούνται όμως και οι λύσεις, θα χαρώ πολύ να το κάνω κι αυτό !!!

  Χαίρομαι που ασχολείστε και μου ζητάτε αυτό που θέλετε ... πολύ σύντομα θα δείτε και τις απαντήσεις των ασκήσεων :-D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαίρομαι πολύ που το ακούω αυτό αγαπητέ ανώνυμε ... όπως κι αν το εννοείς εμένα που κάνει :-) Θα φροντίσω να ανεβάσω και τη συνέχεια αυτού του άρθρου πολύ σύντομα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. eimai kai egv daskalos xaxaxa plaka kanv protapilia!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλώς ήρθες στην παρέα μας Κατερίνα και καλή πρωταπριλιά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. θελουμε ολες της λυσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αναστασια φυντανακη23 Απριλίου 2013 - 5:46 μ.μ.

  αντε και οι απαντησεις με το καλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. [...] Αφορούν την Δ’ τάξη του δημοτικού σχολείου και το πρώτο κομμάτι του σχολικού τους βιβλίου … το αρχικό θέμα, στο οποίο δόθηκαν οι ασκήσεις μπορείτε να βρείτε παρακάτω :  Ασκήσεις Μαθηματικών Δ’ Δημοτικού – Ενότητα Α.  [...]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εδώ είναι και οι απαντήσεις λοιπόν !!!! Να με συγχωρείτε για τη μικρή καθυστέρηση αλλά τώρα μπορείτε να τις δείτε .... http://mathsandothers.wordpress.com/2013/04/26/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

  Για οτιδήποτε άλλη απορία, μη διστάσετε να μου πείτε :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή