Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Αυτοπεποίθηση και πως μπορούμε να την αποκτήσουμε

Γράφει η Μαριάννα Γλιαρμή - ΜΑ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας



Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μας. Είναι σημαντική για την εργασία μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και κυρίως για την σχέση μας με τον εαυτό μας.

Όλοι μας έχουμε συναντήσει ανθρώπους που είναι εξωστρεφείς, καλοπροαίρετοι, αποπνέουν σιγουριά και κερδίζουν εύκολα τους συνομιλητές τους. Ανθρώπους χαρισματικούς που νιώθουν ασφαλείς με τον εαυτό τους και τις πράξεις τους.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση…

Πόσο εύκολο είναι όμως να κατακτήσουμε αυτή τη ποιότητα; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα και με ποιούς τρόπους μπορούμε να την επιτύχουμε;

 Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα δούμε τι είναι η αυτοπεποίθηση, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της και με ποιούς τρόπους μπορούμε να την οικειοποιηθούμε.   



Όλοι μας μπορούμε να κερδίσουμε την αυτοπεποίθηση που μας αξίζει.

Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και αυτό να μπορούμε να το κοινοποιήσουμε και στους ανθρώπους γύρω μας.

Ας προσπαθήσουμε να μη χωλαίνουμε το παρόν με ενοχές του παρελθόντος και εικασίες του μέλλοντος και η αυτοπεποίθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να τα καταφέρουμε.

4 σχόλια:

 1. Εξαιρετικό άρθρο και πολύ διδακτικό, συγχαρητήρια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πιστεύω το άρθρο θα ήταν ακόμα καλίτερo εάν υπήρχαν sumpoules για τη χρήση του reframing, στην προσπάθεια του ανθρώπου να ανάκαμψη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μου άρεσε αρκετά γιατί έτσι είναι τα πράγματα. Μόνοι μας κάνουμε λίγα με κάποιον άλλ που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε γίνονται πολλά. Αγάπη - ειλικρίνεια - ανιδιοτέλεια - μετριοπάθεια κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαριάννα Γλιαρμή - ΜΑ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας13 Ιανουαρίου 2013 - 8:42 μ.μ.

  Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τα σχόλια σας και τα θετικά σας λόγια! Αγαπητέ John, συμφωνώ ότι η χρήση του reframing θα ήταν μια πολύ χρήσιμη προσθήκη που όντως σαν τεχνική βοηθά στο να βλέπουμε εναλλακτικές οπτικές ενός γεγονότος, μιας σκέψης ή μιας συμπεριφοράς μας. Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή