Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Άλγεβρα Α' Λυκείου ... Πολυώνυμα - Εξισώσεις - Ανισώσεις - Συναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι του blog,
επανέρχομαι σήμερα μετά από ένα διάστημα παύσης σε θέματα που έχουν σχέση με σχολικά Μαθηματικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το καινούργιο μου θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά μόνο αυτό που ζητήθηκε λίγο καιρό πριν από έναν αναγνώστη του blog και εγώ δευσμεύτηκα να το παρουσιάσω άμεσα ... ρίξτε μια ματιά για να θυμηθείτε κι εσείς  Στρες και τρόποι διαχείρισης του.

Σειρά έχουν λοιπόν τα Μαθηματικά της πρώτης τάξης του Λυκείου και συγκεκριμένα η Άλγεβρα. Η παρουσίαση μου περιλαμβάνει μια εισαγωγή από κάποιες βασικές έννοιες των πραγματικών αριθμών, αλγεβρικές παραστάσεις και πολυώνυμα, εξισώσεις και ανισώσεις 1ου και 2ου βαθμού (μαζί φυσικά με τους τρόπους επίλυσης αυτών) και συναρτήσεις.

Αναλυτικά, θα δείτε τα σημαντικότερα της θεωρίας, παραδείγματα και ασκήσεις για να δουλέψετε μόνοι σας και να εξασκηθείτε.


Επιμέλεια - Παρουσίαση  :  Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

2 σχόλια:

 1. Αγαπητοί φίλοι του blog,
  θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα με την παρουσίαση του θέματος. Μόλις πριν λίγο ένας από τους τακτικούς αναγνώστες του blog, μας επισήμανε κάποιες απροσεξίες που θα δυσκόλευαν την ανάγνωση και αντικατέστησα αμέσως την παρουσίασή μου.
  Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις όλων σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκος Π. - Love dreamer26 Ιανουαρίου 2013 - 5:13 μ.μ.

  Ωραίο το άρθρο σου Ρεβέκα μου, έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά και όσο για μένα, μου φάνηκε χρήσιμο καθότι δεν θυμόμουνα κάποια πράγματα από τη θεωρία που παρέθεσες.

  Καλή και δυνατή συνέχεια στις παρουσιάσεις σου, τα μαθηματικά έχουνε πάντα τον μαγικό τρόπο να μας ανεβάζουν!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή