Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Το παιδί με τη "χρυσή" καρδιά ...

Σήμερα το πρωί διάβασα μια εξαιρετική ιστορία και ένιωσα την ανάγκη να τη μοιραστώ. Μια ιστορία πολύ σπάνια στην εποχή που ζούμε κι όμως διαβάζοντάς την διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλες καρδιές και είναι ικανοί να αγαπάνε με τέτοιο τρόπο που να μας κάνουν όλους να δακρύζουμε.

Το ίδιο έγινε και με ένα 12χρονο αγόρι, τον Justin Kievit, ο οποίος σκόρπισε δάκρυα συγκίνησης τον περασμένο Δεκέμβρη με τη «χρυσή» του την καρδιά.

Πλήθος κόσμου έχει παρακολουθήσει αυτό το βίντεο στο youtube και τα σχόλια ποικίλουν. Αυτό που έχει σημασία και είναι ο λόγος που το παρουσιάζω είναι η «χρυσή» καρδιά ενός 12χρονου παιδιού … ένα μάθημα ζωής για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, τα οποία μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει στο σχολικό τους χώρο παρόμοια περιστατικά.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα 13χρονο αγόρι από το Τενεσί των ΗΠΑ, ο Τζάρετ που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, είχε την επιθυμία να γίνει αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ο πατέρας του παιδιού για να ικανοποιήσει το όνειρο του γιου τον δήλωσε στους ετήσιους σχολικούς αγώνες πάλης. Αντίπαλος του θα ήταν ο Τζάστιν Κίβιτ 12 ετών από ένα άλλο σχολείο. Ο πατέρας του Τζάρετ τηλεφώνησε στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας για να του εξηγήσει την κατάσταση. Ο προπονητής διαβεβαίωσε τον πατέρα του Τζάρετ πώς όλα θα πάνε καλά, καθώς «ο Κίβιτ, είναι ένα καταπληκτικό παιδί με χρυσή καρδιά». Στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο, ο Κίβιτ ξεδίπλωσε στο γήπεδο την παιδική του χρυσή καρδιά που κάνει τους πάντες να «ραγίζουν». Ο 12χρονος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ηττηθεί από τον Τζάρετ. Χάνει τον αγώνα και κερδίζει τους πάντες με τη σπάνια-καρδιά του.  Αυτό ήταν λοιπόν το παράδειγμα προς μίμηση που σκέφτηκα ότι άξιζε να αναφέρω σήμερα. Ας δούμε τη σπάνια καρδιά του Κίβιτ και ας προσπαθήσουμε κι εμείς να του μοιάσουμε έστω και λίγο, θα είναι αρκετό για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Όλοι μπορούμε να δώσουμε αγάπη στους ανθρώπους γύρω μας, δεν κοστίζει τίποτα και σίγουρα θα την εισπράξουμε κι εμείς κάποια στιγμή στο δεκαπλάσιο.  Δείτε την παρουσίασή μας και στο : το παιδί με τη χρυσή καρδιά ...

 Πηγή : Το χαμομηλάκισυν - οδοιπορία.  
Επιμέλεια - Παρουσίαση : Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

4 σχόλια:

 1. Το θέμα σου πολύ ανθρώπινο Ρεβέκα μου και ιδιαίτερα συγκινητικό! Αυτό το παιδί γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, σε μια εποχή που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη να προσφέρουμε τη καρδιά μας.
  Η εικόνα μιλάει από μόνη της, το παιδί με τη χρυσή καρδιά, είναι άξιο πολλών συγχαρητηρίων!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ Νίκο μου και το θεώρησα πολύ σημαντικό ... στα σημερινά σχολεία η κατάσταση κάποιες φορές μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Τα παιδιά είναι πολύ αυστηρά με τη διαφορετικά και όχι μόνο δεν φέρονται έτσι αλλά αντίθετα, απομονώνουν και περιθωριοποιούν τους συμμαθητές τους.
  Επικρατεί ο φόβος και σκεπάζει πολλές φορές την αγάπη και την αυταπάρνηση που έδειξε στην περίπτωση αυτή το μικρό αγόρι, το οποίο σίγουρα είναι άξιο πολλών, πάρα πολλών συγχαρητηρίων.

  Είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και πρέπει όλοι να το κάνουμε ... να αγαπάμε τους ανθρώπους γύρω μας και όλα θα πάνε καλύτερα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ όμορφη ιστορία και ιδιαίτερα συγκινητική ... παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μακάρι να του έμοιαζαν κι άλλοι !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή