Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Μάθημα ανθρωπιάς και στήριξης από μαθητές Λυκείου στη Πάτρα

Πρόσφεραν τα χρήματα της εκδρομής για την εγχείρηση μαθητή άλλου σχολείου

Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης του πλησίον δίνουν τις τελευταίες ώρες οι μαθητές της Γ’ τάξης του λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, οι οποίοι προχώρησαν σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί αλλά και  θα μείνει χαραγμένη για καιρό στις μνήμες των μελών του συνόλου της  εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Οι μαθητές του λυκείου πριν από  λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν μέσω  mail, που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας,  για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου.

Πρόκειται για μαθητή ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αμέσως μόλις  οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας και πραγματοποίησης της εγχείρησης.

Σήμερα Αντιπροσωπεία των μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων θα επισκεφθεί στο Νοσοκομείου τον μικρό μαθητή και θα παραδώσει τα χρήματα που προορίζονταν για την εκδρομή.

Πηγή :  www.patrastimes.grΗ καλύβα ψηλά στο βουνό

Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω, εκτός από την παράθεση των γεγονότων, είναι ότι τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής τα παίρνουμε σχεδόν πάντα από τα παιδιά. Η αγνή καρδιά τους δεν βλέπει συμφέροντα και δεν γνωρίζει σκοπιμότητες με αποτέλεσμα αξιοθαύμαστες πράξεις σαν κι αυτή.
Συγχαρητήρια παιδιά για την ανθρωπιά σας και ας ευχηθούμε όλοι να βλέπουμε συνέχεια τέτοια παραδείγματα, γιατί μόνο έτσι θα γίνει ο κόσμος μας καλύτερος !!! 


Επιμέλεια - Παρουσίαση : Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

4 σχόλια:

 1. Όπως πριν λίγο είδα στο http://panosz.wordpress.com/ .... Επιχειρηματίας αντάμειψε τους μαθητές που θυσίασαν την πενθήμερή τους για να σώσουν μια ζωή

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=267701

  Το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έδωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα με το να παραδώσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους, για την νοσηλεία άρρωστου συμμαθητή τους από το 11ο Γυμνάσιο, ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου, εκτός από το πανελλήνιο, συγκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες, και έναν Πατρινό επιχειρηματία.

  Όπως μεταδίδει το thebest.gr, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων «Coffee Island», μόλις πληροφορήθηκε για την πράξη των μαθητών, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας στην Πάτρα, κ. Ανδρέα Φίλια και του έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να καλύψει ο ίδιος το ποσό των 900 ευρώ που έχουν μαζέψει οι μαθητές, προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα και να πάνε εκδρομή ή να τα διαθέσουν όπως επιθυμούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκος Π. - Love dreamer30 Μαρτίου 2013 - 12:11 π.μ.

  Συγχαρητήρια και μπράβο στα παιδιά για την ευαισθησία τους, την ωριμότητά τους και κυρίως για την ανθρωπιά της καρδιάς τους!!! Κάθε τέτοια πράξη ανταμείβεται πολύ και εδώ οι μαθητές κερδίσανε στην αγάπη διπλά γιατί βοήθησαν τον άρρωστο μαθητή και ταυτόχρονα κερδίσανε τα χρήματα που προσέφεραν για τη νοσηλεία του.
  Τα παιδιά αυτά γίνονται παραδείγματα σε όλους μας, σε μια δύσκολη εποχή που χρειαζόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον. Ας ευχηθούμε να τους μιμηθούνε πολλοί, μικροί, μεγάλοι έτσι ώστε ο κόσμος να γίνει πιο ανθρώπινος και πιο απλόχερος στην αγάπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ευχαριστούμε Ρεβέκα για την ενημέρωση !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή