Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Ο Σταυρός του Χριστού και ο σύγχρονος κόσμος

Ζούμε σε έναν κόσμο, στον οποίο κυριαρχεί το αντισταυρικό πνεύμα. Έναν κόσμο που φίλαυτα έχει ως ιδανικά του την, χωρίς ηθική, ικανοποίηση των παθών, την ευημερία, καλοζωία και άνεση, που τοποθετεί την ελευθερία όχι στη θυσία και την αγάπη, δηλαδή στο Σταυρό, αλλά στον εγωισμό.

«Στις 11 Ιουλίου και ώρα 6:45 στο 307ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από το Αερινό της Μαγνησίας , ένα τροχαίο συγκλόνισε το λαό της Αλμωπίας Πέλλας και βύθισε στο πένθος την μικρή Πιπεριά. Τραγικό πρόσωπο ο 27χρονος σύζυγος και πατέρας Πασόης Στάθης. Μόνος και αβοήθητος και τραυματισμένος ανέσυρε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του την 23χρονη σύζυγό του Ελένη, το ήδη νεκρό 14μηνο αγγελούδι τους, την νύφη του Νικολίνα με την  3χρονη κορούλα της, αντιμετωπίζοντας την εγκληματική αδιαφορία των περαστικών. Ο άτυχος νέος στάθηκε στη μέση του δρόμου με απλωμένα χέρια παρακαλώντας να σταματήσει ένας άνθρωπος για να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Φαίνεται όμως ότι στη χώρα μας δεν υπάρχουν πια άνθρωποι» (Μακεδονία, 29-7-1989).

Ξεκίνησα κάπως στενάχωρα τη μέρα αλλά, αυτή η μέρα είναι από μόνη της έτσι. Σήμερα πενθούμε για τον Κύριό μας, αυτόν που θυσιάστηκε για όλους εμάς … που σταυρώθηκε, πέθανε στο Σταυρό του μαρτυρίου του και Αναστήθηκε για μας. Ανέσυρα λοιπόν ένα συμβάν που με συγκλόνισε από την πλούσια βιβλιοθήκη μου και το βιβλίο : «Ο Σταυρός του Χριστού και η σημασία του στη ζωή μας», του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου. Ο λόγος είναι ότι τέτοιες μέρες είναι πιο εύκολο πιστεύω να «ξυπνήσουμε» από το λήθαργο στον οποίο έχουμε βυθιστεί και να δούμε τι αξίζει σ’ αυτή τη ζωή, που ο Κύριος μας χάρισε.

Με την αγάπη σταυρωνόμαστε με το Χριστό, ενώ με τον εγωισμό σταυρώνουμε το Χριστό !!!! Αυτό μόνο αν σκεφτούμε για λίγο, ίσως αυτό το Πάσχα να είναι το τελευταίο που θα είμαστε «οι αδιάφοροι περαστικοί» της ιστορίας.

Μη διστάσετε λοιπόν να δώσετε τη βοήθεια και την αγάπη σας σε όποιον την έχει ανάγκη … γνωστό ή άγνωστο, φίλο ή εχθρό !!!! 

Επιμέλεια - Παρουσίαση :  Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

3 σχόλια:

 1. Νίκος Π. – Love dreamer3 Μαΐου 2013 - 3:52 μ.μ.

  Σε ευχαριστώ πολύ για το εξαιρετικό άρθρο σου Ρεβέκα μου, δίνει μηνύματα σήμερα Μ. Παρασκευή και είναι ένα μήνυμα Χριστού.

  " Με την αγάπη σταυρωνόμαστε με το Χριστό, ενώ με τον εγωισμό σταυρώνουμε το Χριστό !!!! "
  Έτσι ακριβώς είναι και μακάρι εμείς να αποφασίσουμε να κυριαρχήσουμε στα πάθη μας και τον εγωισμό μας για να σταυρώσουμε τον κακό μας εαυτό και να ζήσουμε εν Θεώ αναστημένοι!!
  Ας δώσουμε την αγάπη μας όπως πολύ σωστά μας είπες Ρεβέκα και ας μιμηθούμε τον Θεό που έδωσε και τη ζωή Του ακόμα για μας!!!

  Εύχομαι σε σένα Ρεβέκα μου, στους συντάκτες και σε όλους τους φίλους του blog, μία ευλογημένη και χαρούμενη Ανάσταση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκο μου ευχαριστούμε για τις ευχές σου !!! Εύχομαι τα καλύτερα και σε' σένα και του χρόνου υγιείς να μας έχει ο Θεός για να ξανά πούμε τις αναστάσιμες ευχές μας :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή