Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Χρόνια Πολλά Μανούλα !!!

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.Εγκαθιδρύθηκε τον 20ο αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομαMothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.
Αρχικά σκέφτηκα να σας μιλήσω για κάποιες σημαντικές και ιδιαίτερα αξιόλογες μητέρες, όπως η Μητέρα του Κυρίου μας αλλά, θα είχα να πω τόσα πολλά που θα σας κούραζα πιθανόν. 

Μετά σκέφτηκα ότι όλες οι μητέρες είναι τόσο σημαντικές που αξίζει να αναφερθώ σε κάθε μία από αυτές ξεχωριστά ... πράγμα δύσκολο οπότε θα πω μόνο 

Φροντίστε λοιπόν αύριο να πείτε τα χρόνια σας πολλά στη μητέρα σας ... με μια κάρτα, με ένα λουλούδι, με ένα φιλί ή ότι άλλο νομίζετε ότι θα την ευχαριστούσε !!!! 

Επιμέλεια-Παρουσίαση :  Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

5 σχόλια:

 1. Αγγελική Στρατή - M.Sc. Μαθηματικός12 Μαΐου 2013 - 2:51 μ.μ.

  Σήμερα που γιορτάζουμε
  μητέρα τη γιορτή σου
  σου εύχομαι πάντα χαρά
  να έχεις στη ζωή σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρονια Πολλα σε όλες τις μανουλες του κόσμου! Νέες ή ηλικιωμένες, πλουσιες ή φτωχές, άσπρες ή έγχρωμες, Ευρωπαίες ή Τριτοκοσμικές ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νίκος Π. – Love dreamer13 Μαΐου 2013 - 1:36 π.μ.

  Εσύ μητέρα,

  η αγάπη σου αξίζει
  όλα τα φιλιά του κόσμου,
  την πολύτιμη αγκαλιά σου
  μες απ' τη καρδιά σου δωσ' μου

  και βαθιά μέσα στη δική μου
  έχω μια χρυσή καρτούλα
  που υπογράφει στα φιλιά μου:
  "Χρόνια σου πολλά Μανούλα!!!"

  Χρόνια πολλά σε όλες τις αξιαγάπητες μητέρες του κόσμου που μας δίνουν το μύρο της αγάπης τους και το βάλσαμο των φιλιών τους!!! Να τις χαιρόμαστε !!! !!!

  Χρόνια πολλά και στη δική σου μητέρα Ρεβέκα μου, να τη χαίρεσαι πάντα!!! Σε ευχαριστώ για το ωραίο άρθρο σου, έγινε η ωραία αφορμή να γράψω πάλι ένα στίχο της καρδιάς μου ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σ' ευχαριστώ Νίκο μου και για τις ευχές σου και για το όμορφο ποίημά σου που μας χάρισες :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή