Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2013

Τέλος παίρνει σήμερα η αγωνία των 100.000 υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Στη 13:00 σήμερα το μεσημέρι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές θα μπορούν να τα δουν και μέσω internet από τη σελίδα www.results.minedu.gov.gr  του Υπουργείου, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο  σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β'  θα ενημερωθούν σήμερα για τους βαθμούς τους ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ-Α' θα ξέρουν για τα αντίστοιχα μαθήματα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ... οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

Επίσης, από σήμερα έως και την Παρασκευή 28-6-2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό (password) θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών. 
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, χαμηλά θα είναι φέτος τα ποσοστά επιτυχίας σε μαθήματα όπως, Μαθηματικά και Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.

Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα Πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις Σχολές της «κορυφής». Προκύπτει έτσι το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).


Επιμέλεια - Παρουσίαση : Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

1 σχόλιο:

  1. Και η ανάρτηση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται ... σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα τελευταία, ο λόγος για τα μαθήματα των ΕΠΑΛ ομάδας α' ... http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/9841-26-06-13-dt-va8mologies-epal.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή