Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Ποιος είσαι εσύ, δάσκαλε, που χαλάς την πιάτσα;

Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό θέμα που είδαμε στο Blog : elniplex.com


Ντροπή σου δάσκαλε! Ακούς εκεί!

Διευθυντής δημοτικού και να έχει στο σχολείο του τέτοιες συνήθειες! Νικόλας Σιούτας το όνομά του. Είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Το πρώτο είναι οι συνήθειές του που έχει το “θράσος” να τις επιβάλλει σε μια ολόκληρη γειτονιά.

Τι κάνει αυτός; Μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, κάπου στη Ν. Σμύρνη, έχουν φτιάξει ένα σχολείο όπου, άκουσον άκουσον, λειτουργούν τα εξής: ταρατσόκηπος με βιολογικούς λαχανόκηπους μαθητών, μετεωρολογικός σταθμός ενταγμένος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, αισθητήρες καταγραφής σεισμών συνεργαζόμενο με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, λιοστάσι, σημεία ανακύκλωσης, διαδραστικούς πίνακες, κατοπτρικό τηλεσκόπιο και web radio. 

Επίσης έχει την απίστευτη συνήθεια να διοργανώνει “αστροβραδιές”  όπου τα παιδιά με τη βοήθεια ερασιτεχνών αστρονόμων και τηλεσκοπίων παρατηρούν τα άστρα και μαθαίνουν αστρονομία και όχι ζώδια από το Άστρα και Όραμα.
Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, διοργανώνει κάθε Σάββατο απόγευμα κινηματογραφικές προβολές στο home cinema του σχολείου για παιδιά και γονείς, με είσοδο ελεύθερη.Το σχολείο γίνεται ένας χώρος χαράς, κεφιού, δημιουργίας και αγάπης για το χώρο.


Και τολμά αυτός ο δάσκαλος να αμφισβητεί με τις πράξεις του εκείνη την τεράστια φιγούρα του σχολείου που γκρινιάζει ολημερίς γιατί δεν έχει μελάνι (“κι εγώ άμα είναι δεν κάνω τίποτα έτσι”), γιατί παίρνει λίγα λεφτά (λες και θα τιμωρήσεις το άσπλαχνο κράτος αν δε δουλεύεις).

Ντροπή σου δάσκαλε! Χαλάς την πιάτσα!

Πηγές : elniplex.com , tanea.gr

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το σχολείο-πρότυπο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο blog τους και θα εντυπωσιαστείτε ENA ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ - 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Προσπάθησα να εμπλουτίσω το κείμενο με κάποιους συνδέσμους από τη σελίδα του σχολείου για να πάρετε μια μικρή γεύση, τα υπόλοιπα θα τα εξερευνήσετε μόνοι σας και θα εκπλαγείτε ευχάριστα !!!

Όπως είπα και παραπάνω, πρόκειται για ένα σχολείο πρότυπο για όλους, δασκάλους, μαθητές και γονείς ... μακάρι να να υπήρχαν κι άλλα τέτοια σχολεία, συγχαρητήρια στον Διευθυντή, στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά για την προσπάθειά τους και στους γονείς που τα στηρίζουν !!!

Δείτε το και εδώ : Ποιός είσαι εσύ δάσκαλε που χαλάς την πιάτσα ;

Επιμέλεια – Παρουσίαση :  Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός

3 σχόλια:

  1. ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ3 Ιουνίου 2013 - 1:32 μ.μ.

    Μόνο με χιουμορ τα αρμονικά τα υπεροχα πρέπει να διαδίδεις με γελιο καιι με σατυρανα τα διασκορπίζεις--Ειναι ένας τρόπος λευτερησ -σκέψις που η ουσία δεν χανεταιτην έχει οκαθε ενας πολίτηςδιάφορος άμεσα εννοήσει---Εσυ γα'ι'ιδουραδαρε την πιατσα που χαλάς θα το πληρώσεις άτιμε με ξυλο που θα φας.Την ησυχία χάλασες ολων των συναδέλφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο, μόνο έτσι αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή