Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Δημιουργία Βιβλιοθήκης ...

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά φτιάχνει βιβλιοθήκη !


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, η Πρόεδρος κ. Αγγελική Κυριακάκη και η Αντιπρόεδρος κ. Μαρία Γεωργακοπούλου, μαζί με τη συγγραφέα κ. Εύα Πετροπούλου – Λιανού, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη μέσα στο σχολείο τους για τα παιδιά. 
Το σκεπτικό τους όμορφο και δυνατό, καθώς θέλουν, όπως δηλώνουν να κρατήσουν ζωντανή μέσα τους, και να την μεταδώσουν στα παιδιά τους, την αγάπη για τα βιβλία, και να μάθουν τα παιδιά, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, πόσο σημαντική είναι η ανάγνωση των βιβλίων, τόσο των σχολικών, όσο και των λογοτεχνικών. 
Η ύπαρξη λοιπόν μιας βιβλιοθήκης εντός του σχολείου είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη για αυτό το σκοπό. 

Καλούνται όλοι, Εκδότες, Συγγραφείς, βιβλιόφιλοι, να δωρίσουν στο 8ο Δημοτικό σχολείο βιβλία που έχουν διαβάσει και περισσεύουν στις βιβλιοθήκες ή τα αρχεία τους. Το σχολείο και τα παιδιά τα έχουν όλα ανάγκη. 

Η Διεύθυνση του Σχολείου είναι: 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗΣ 70 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΥΠΟΨΙΝ Κας ΛΙΑΝΑ ΜΑΝΩΛΟΓΛΟY
ΠΗΓΗ: pireasnews.gr

2 σχόλια:

  1. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους καθώς και μία πολύ ευχάριστη ανταπόκριση από τους μικρούς μαθητές που οπωσδήποτε θα συνεισφέρουν σε αυτό, μαζί με τους δασκάλους τους και το οικογενειακό τους περιβάλλον ... :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να αυξάνονται τέτοιου είδους προσπάθειες Νίκο μου ... ορίστε και μία ακόμη που σίγουρα είναι πολύ σημαντική ... http://www.briefingnews.gr/politismos/item/73465-Bookwave-2013-%CE%A3%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85

    ΑπάντησηΔιαγραφή