Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Χειροπιαστά Μαθηματικά !!!


Γρίφοι, σαπουνόφουσκες, διαφόρων ειδών πειράματα, ενδιαφέρουσες ομιλίες και διαλέξεις περιμένουν όσους λατρεύουν τα μαθηματικά, αλλά κι εκείνους που είναι επιφυλακτικοί απέναντί τους, στη διοργάνωση «Μαθηματικά … χειροπιαστά!», που θα φιλοξενηθεί στο Goethe-Institut της Αθήνας. (Oμήρου 14-16)
H διαδραστική αυτή έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 02 έως 20 Δεκεμβρίου. Σχεδιάστηκε από το μουσείο «Mathematikum» στο Γκίσεν της Γερμανίας και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Το πνεύμα της συνοψίζεται στη φράση «Δημιουργώ και σκέφτομαι μόνος μου», του καθηγητή μαθηματικών και ιδρυτή του Μουσείου Albrecht Beutelspacher
Η δημοφιλής διοργάνωση έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα: στη Θεσσαλονίκη προσέλκυσε περίπου 1100 επισκέπτες, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ασιατικές χώρες, βρήκε εξαιρετική απήχηση.
Δεν πρόκειται για μία κλασική έκθεση αλλά για έναν χώρο που σε καλεί να τον εξερευνήσεις, «δοκιμάζοντας», «ακουμπώντας» και «βιώνοντας» περισσότερα από 20 εκθέματα. Το παιχνίδι, η εξερεύνηση και η λύση διάφορων γρίφων, αποτελεί το κλειδί αλλά και το μυστικό της έκθεσης «Μαθηματικά … χειροπιαστά!». Στοιχεία που προσφέρουν και τη μεγαλύτερη χαρά στους επισκέπτες της.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχουν προγραμματισθεί, επίσης, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και workshops για για εκπαιδευτικούς και μαθητές Γερμανικών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Goethe – Institut εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου