Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Τα Μαθηματικά των Θερμίδων !!!

Το medNutrition, με τη νέα του καμπάνια «Τα μαθηματικά των θερμίδων», αναλαμβάνει να σας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ενεργειακό ισοζύγιο και τις θερμίδες, για να βρείτε και να διατηρήσετε την τέλεια ισορροπία στην «τραμπάλα» της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.
Βασικός στόχος της καμπάνιας είναι να βοηθήσει τον καταναλωτή να αντιληφθεί και τις δύο πλευρές της «εξίσωσης» : από τη μια να κατανοεί και να ελέγχει την ποσότητα, άρα την ενέργεια (θερμίδες) αυτών που καταναλώνει καθημερινά, και από την άλλη να προωθήσει την αξία της σωματικής δραστηριότητας, τόσο για τη διατήρηση του βάρους όσο και για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παροτρύνοντας να ενσωματώσει απλές και καθημερινές δραστηριότητες στη ζωή του.
Πόσο καλός είστε στα … μαθηματικά; Κάντε το τέστ για να το διαπιστώσετε !!! 
Είστε από εκείνους που βλέπουν κάπως έτσι τις θερμίδες;
Μήπως για εσάς οι θερμίδες είναι εκείνοι οι τρομακτικοί αριθμοί στις
συσκευασίες, που σας κάνουν να σκέφτεστε παντελόνια που δεν κλείνουν και κουμπιά που… ασφυκτιούν;
Όλα τα παραπάνω προφανώς είναι ο χιουμοριστικός τρόπος να δούμε και να κατανοήσουμε τις … «παρεξηγημένες» θερμίδες, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από τη μονάδα με την οποία μετράμε την ενέργεια που μας δίνουν οι τροφές και αυτή που δαπανά το σώμα μας για να κινηθεί.
Για το γεγονός ότι παχαίνουμε δεν φταίνε από μόνες τους οι θερμίδες της τροφής! Η αύξηση του βάρους οφείλεται στη διαταραχή του λεγόμενου ενεργειακού ισοζυγίου, δηλαδή στην ανισορροπία μεταξύ προσλαμβανόμενης και δαπανώμενης ενέργειας.
H ημερομηνία λανσαρίσματος της καμπάνιας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς η 24η Οκτωβρίου, η οποία επιλέχτηκε για την έναρξη της καμπάνιας, έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας
Τα «μαθηματικά των θερμίδων» ευελπιστούν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του ενεργειακού ισοζυγίου συμβάλλοντας στην ενημέρωση για την πρόληψη της παχυσαρκίας. 
Δεν ξέρω εσείς τι λέτε αλλά ... συνεχίζετε να πιστεύετε ότι τα Μαθηματικά δεν έχουν εφαρμογή στην καθημερινή μας ζωή ; 
Πηγή : ygeia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου