Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Γράμμα από ένα πρώην παιδί !!!

Όταν νόμιζες ότι δεν σε κοιτούσα ...

ένα μήνυμα που κάθε ενήλικας πρέπει να γνωρίζει, γιατί τα παιδιά παραδειγματίζονται από αυτά που Βλέπουν, όχι μόνο από αυτά που τους Λέγονται !!! 
Απευθύνεται σε άτομα που σχετίζονται και επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών : γονείς, δάσκαλοι, παιδαγωγοί, συγγενείς, φίλοι κλπ.

Πώς εσύ επιλέγεις να επηρεάσεις τη ζωή ενός παιδιού σήμερα ?

Είναι σημαντικό τα παιδιά να παραδειγματίζονται από τις πράξεις των μεγάλων και όχι από τα λόγια, που ίσως κάποιες φορές να διαπιστώνουν ότι δεν τα εφαρμόζουν κιόλας. 

Δώστε το καλό παράδειγμα στα μικρά παιδιά και αφήστε τα να αποφασίσουν τι θα κάνουν ... σίγουρα θα επιλέξουν το σωστό !!! 

Τα ασήμαντα για εμάς πράγματα μπορεί να είναι "μαθήματα ζωής" στα μάτια των παιδιών ... φροντίστε να κάνετε ότι πρέπει ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν σας βλέπουν !!! 
Κάντε λοιπόν το καλύτερο που μπορείτε και τα παιδιά θα το εκτιμήσουν και θα το μιμηθούν !!! 

Πηγή Εικόνων : www.greekteachers.gr

2 σχόλια:

  1. Πολλές φορές Ρεβέκα παραδειγματίζουμε καλύτερα τα παιδιά με τη σιωπή μας, φροντίζοντας να τους δώσουμε το μήνυμα με τις πράξεις μας γιατί είναι αμεσότερες και πιο δοτικές από τα λόγια μας.
    Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου τα λόγια δεν έχουν να δώσουν κάτι, ηθελημένα ή μη ... Τότε είναι που οι πράξεις μας θα δείξουν τι αληθινό έχουμε να τους δώσουμε, τι αξίζει ώστε να το αντλήσουν από εμάς και να το εφαρμόσουν.
    Έχω και εγώ τέτοιες προσωπικές εμπειρίες ... θέλω να σε ευχαριστήσω λοιπόν για το σημαντικό άρθρο που μας παρουσίασες και να ευχηθώ να είμαστε στην σημαντική κάθε φορά θέση ώστε να μεταδίδουμε στα παιδιά τα μηνύματα εκείνα που θα διαμορφώσουν αξίως τον χαρακτήρα τους, είτε με το λόγο είτε με τις πράξεις μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διορθώνω το κλείσιμο του σχόλιου μου ... και με το λόγο και με τις πράξεις μας ... :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή