Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνίδα η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Σκάκι !!!

Λίγο πριν το τέλος αυτής της χρονιάς και ήθελα η τελευταία ανάρτηση μου να είναι κάτι ευχάριστο και ελπιδοφόρο !!!

Ιδού λοιπόν το μήνυμα της ημέρας και όχι μόνο. Μακάρι η καινούργια χρονιά να μας δώσει δύναμη και θέληση ώστε να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, όπως έκανε και αυτή η κοπέλα, η οποία είναι μόλις 13 ετών και κατάφερε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι.

Χάρη στη Σταυρούλα Τσολακίδου, από την Καβάλα, μετά από 14 χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση. Το 1999 στο Ερεβάν της Αρμενίας η Μαρία Κουβάτσου έκανε για πρώτη φορά πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων και Ελληνίδων που παίζουν κορυφαίο σκάκι με διεθνείς επιτυχίες. Έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 20 ετών.

Τη σκυτάλη φαίνεται πως πήρε η ταλαντούχα σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Σταυρούλα Τσολακίδου, αφού ολοκλήρωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με εννέα βαθμούς σε έντεκα αγώνες (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα).

Συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους ακριβώς χρειαζόταν για να αφήσει πίσω της την Ουζμπέκα Αμπντουσατόροβα, που συγκέντρωσε επίσης εννέα βαθμούς αλλά βγήκε δεύτερη με το κριτήριο ισοβαθμίας, και άλλες 124 αθλήτριες από 63 χώρες.

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια δίνω στην Σταυρούλα για τη μεγάλη επιτυχία της!!!
    Σε ευχαριστώ Ρεβέκα μου για το χαρούμενο μήνυμα που μας έδωσες λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος.
    Σου εύχομαι από καρδιάς και στους συνεργάτες του ιστολογίου σου, καλή και ευλογημένη Νέα Χρονιά, από μαθηματικής, προσωπικής αλλά και πνευματικής πλευράς!!! Με αγάπη, υγεία, όμορφα και ευτυχή συναισθήματα να περάσουμε όλοι, όσο πιο ωραία μπορούμε την χρονιά που θα έρθει και εσύ να συνεχίσεις να είσαι παραγωγική, με επιτυχίες σε όποιο προσωπικό σου στόχο καταπιάνεσαι!!!
    Καλή και ευλογημένη Χρονιά για όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου σου!!! :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή