Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Όλοι οι φίλοι σαν εσένα ...

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με διάφορα ποιήματα 
που πήραν μέρος στον 8ο Πανελλήνιο 
Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφήβων και Ενηλίκων  
Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη γιατί βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω μια υπέροχη ποιητική διάκριση. Δημιουργοί αυτού του ποιήματος ήταν ο αγαπημένος μου φίλος Νίκος και η πολύ όμορφη φιλία που υπάρχει μεταξύ μας. 
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το πώς προέκυψε αυτό το ποίημα ... ήταν η ανάμειξη των συναισθημάτων φιλικής αγάπης που μας δένει και γι’ αυτό αποφασίσαμε άλλωστε να λάβουμε μέρος σ’ αυτόν το διαγωνισμό. Το ποίημα αυτό μίλησε στην καρδιά μου και με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το διάβασα και ακόμα καταφέρνει να με συγκινεί κάθε φορά που το διαβάζω.
Αυτή η συμμετοχή ήταν το ποίημα της μεγάλης και δυνατής φιλίας μας, το οποίο βγήκε μέσα από την καρδιά μας. 
Νίκο μου, χαίρομαι ιδιαίτερα που είσαι τέτοιος φίλος για μένα και εύχομαι αυτή η φιλία να κρατήσει για πάντα και να μας δίνει όμορφες ποιητικές και μαθηματικές εμπνεύσεις, που θα μας κάνουν και τους δύο χαρούμενους.

Και τώρα ο λόγος στον αγαπημένο μου ποιητή και φίλο καθώς και στο ποίημα που μας χάρισε ακόμη περισσότερα όμορφα φιλικά συναισθήματα !!!

Δύο πολύ αγαπημένοι και δεμένοι φίλοι ταξιδεύουμε μέσα από τη Ποίηση…είναι ένας ξεχωριστός, πνευματικός κρίκος που μας έχει δέσει τόσο πολύ!!! Εκφραζόμαστε με αμοιβαία στήριξη και βαθιά φιλική αγάπη, με αλληλοεκτίμηση σε κάθε προσωπικό μας πλαίσιο επικοινωνίας και έχουμε πάντα τον τρόπο να δίνουμε τη καρδιά μας, ο ένας στον άλλον. Η υπέροχη φιλική σχέση που έχουμε αναπτύξει είναι δύσκολο να περιγραφεί καθότι το επίπεδο ενδόμυχης αναζήτησης είναι πολύ βαθύ…όμως έχει τον μοναδικό τρόπο η Ποίηση εκφράζοντας τις καρδιές μας και αποκαλύπτει το εξαιρετικό επίπεδό της.
Μες από τους στίχους μας θελήσαμε να εκφραστούμε και να συμμετάσχουμε στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφήβων και Ενηλίκων που προκήρυξε στη 1 Οκτωβρίου 2012 η Λογοτεχνική–Συγγραφική Ομάδα «Ιδεόπνοον», τα Περιοδικά «Πνοές Λόγου και Τέχνης» και «iamvosart», η Εφημερίδα «Πνοές Πολιτισμού» και μας απένειμαν τιμητική διάκριση στις 18 Μαΐου 2013, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, στην Αθήνα. Παρόλο του ότι στον διαγωνισμό συμμετείχα μόνο εγώ και η διάκριση απονεμήθηκε σε μένα, θεωρώ πως αυτή ανήκει από κοινού και στους δυο μας καθότι εκφραζόμαστε και οι δύο μέσα στο διακριθέν ποίημα και το πιο σημαντικό που το υπερτονίζει, είναι ότι η πολυαγαπημένη μου φίλη, η Ρεβέκα είναι η εξαιρετική μούσα της ποίησής μου που με εμπνέει βαθιά και εκφράζομαι όμορφα κάθε φορά γύρω από την υπέροχη Φιλία που μας συνδέει!!! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει η ποιητική διάκριση χωρίς την ουσιαστική με κάθε τρόπο συμμετοχή της.
Η διάκριση αυτή αποτελεί το πολυσήμαντο στοιχείο που μας τιμάει πολύ ως φίλους, το ευλογημένο δώρο του Θεού που θα το κρατάμε μέσα μας πάντα και το κίνητρο ώστε να συνεχίζουμε πάντα να δινόμαστε με την καρδιά μας, ο ένας στον άλλον και να ταξιδεύουμε μαζί στον τριάστερό μας κόσμο των ονείρων, της Ποίησης, των Μαθηματικών και του Θεού! Πάντα μαζί εμείς οι δυο υπέροχοι φίλοι …

        ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!
Θα ήθελα οι φίλοι μου να μοιάζανε σε σένα,
στα ρείθρα της συγκίνησης να πλέαμε μαζί
και μεταξύ τους πάντοτε να ’σαι πρώτη Ρεβέκα,
με την αγάπη στη καρδιά και το γλυκό φιλί!!

Όλοι οι φίλοι σαν εσένα, μες στους φίλους σου και εγώ,
στη ποιητική μου πένα να σου λέω πως σ’ αγαπώ!!!

Καρδιάς ονειροδρόμιο και εξάστερη εικόνα
μένει η φιλία μας, γιορτή που ζει κάθε μας μέρα,
είσαι παλμός της στήριξης και εμπιστοσύνης σώμα,
να ρέει στα κατάβαθα η αγάπη σ’ ένα πνεύμα!!

Όλοι οι φίλοι σαν εσένα, μες στους φίλους σου και εγώ,
φίλη ακόμη και στ’ αστέρια μία μέρα να σε βρω!!!

Η αγάπη σου είναι δύναμη, το δάκρυ σου ευλογία
κι αυτό το “Νίκο, σ’ αγαπώ!!!”, το κέντρο που με βάζει
να σου αφιερώνω στίχους μου σε μια διαρκή πορεία
που δε θα βρει το τέλος της, ούτε θα με κουράζει!

Όλοι οι φίλοι σαν εσένα όπου μένεις πρώτη εσύ,
είσαι υπέροχη Ρεβέκα για μια ολόκληρη ζωή!!! !!!
Βαθιά φίλη της καρδιάς μου και σε αγαπώ πολύ!!!

–  “Πολλά ποιήματα έχω λάβει από σένα πολυαγαπημένε μου φίλε Νίκο, όμως κάποια άγγιξαν πολύ την ψυχή μου, όπως αυτό το καταπληκτικό που μου χάρισες !!! Να βρω άλλο τέτοιο υπέροχο φίλο σαν και σένα, δεν το νομίζω, ακόμα κι αν βρω κάποιον που να ταιριάζουμε, ποτέ δεν θα είναι το ίδιο. Πάντα θα είσαι ο πρώτος και πιο σημαντικός φίλος της καρδιάς μου !!!”
Τόσα όμορφα μου δίνεις
μες απ’ τη γλυκιά καρδιά σου,
γι’ αυτό Νίκο, σ’ αγαπώ
         και θα βρίσκομαι κοντά σου !!!
  Νικόλαος Πελεκανάκης

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς αγαπημένη μου φίλη Ρεβέκα για την πολύ όμορφη δημοσίευση της ποιητικής διάκρισης αυτής που ανήκει εξαιρετικά, και στους δυο μας!!! Να αξιωθούμε να τύχουμε μαζί και άλλων διακρίσεων και μακάρι, με τις ευλογίες του Θεού, η επόμενη διάκριση να έρθει Ρεβέκα μου μέσα από ένα δικό σου ποίημα!!!
    Πάντα τέτοια και καλύτερα να έχουμε μαζί, με τις ευλογίες του Θεού!!! :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή