Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Γυμνή Γεωμετρία ...

Το σύνολο των τεσσάρων εκτυπώσεων παρουσιάστηκε
στο Bridges το 2010, Pécs, Hungary.
Πηγή : http://nakedgeometry.blogspot.gr/
Τι είδους γεωμετρίας μπορούμε να κάνουμε με το σώμα μας; 

Χρησιμοποιώντας κινούμενα σχέδια, ψηφιακές φωτογραφίες και γλυπτά, ο βραβευμένος Μαθηματικός και καλλιτέχνης Mike Naylor μοιράζεται μαζί μας τις τεχνικές του για την κατασκευή δροσερών σχημάτων από το ανθρώπινο σώμα και τη χρήση του στην δημιουργική εξερεύνηση μαθηματικών ιδεών.

Μοτίβα γεμάτα ζωή, πολύγωνα, πολύεδρα, συνδεδεμένου γραφήματα, fractals και πλακοστρώσεις δημιουργούνται χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια, τα πόδια και ανθρώπινους κορμούς, επιτρέποντας σε όλους να γίνουν σωματικά τουλάχιστον ένα μέρος των Μαθηματικών. 

Αυτή η σειρά απεικονίζει ένα ζευγάρι, το οποίο κλασματικά περιπλέκεται μέχρι να λιώσει σε κάθε άλλο απείρως προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το λιώσιμο ξεκινά με μια εικόνα των 2 ανθρώπων, η οποία μετατρέπεται από μια ομοιόμορφη ακτινική κλιμάκωση της εικόνας και στη συνέχεια εντάσσεται σε ένα παρόμοιο αντίγραφο του εαυτού της. Το αποτέλεσμα ενισχύεται με την εφαρμογή φράκταλ αλγορίθμων για την επίτευξη του διαδοχικού σουρεαλιστικού εφέ.

Για να δείτε περισσότερη γυμνή γεωμετρία, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Mike Naylor και να θαυμάσετε τα έργα Μαθηματικής τελειότητας που έφτιαξε ... nakedgeometry.blogspot.gr.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη του ίδιου, για το θέμα αυτό που σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου