Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Νάνι, νάνι το παιδί να κάνει...

Καλησπέρα σας. 

Κοντεύει 10 η ώρα. Νύχτωσε και τέτοια ώρα το σώμα έχει κουραστεί και το πνεύμα βρίσκεται κι αυτό σε μια κατάσταση μετάβασης, κάπου μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Ειδικά αν είσαι στο πόδι από τις 6 το πρωί και τρέχεις να τα προλάβεις όλα : δουλειά, σπίτι, παιδιά... Σιγά, σιγά η μπαταρία της αντοχής εξασθενεί.

Ωστόσο, αυτή η ώρα είναι τόσο σπουδαία! Ειδικά αν δεν παρακολουθείς τις ανόητες ειδήσεις που επαναλαμβάνουν τη μιζέρια της χώρας μας και την αφιερώνεις για να επικοινωνήσεις με ένα κομμάτι του εαυτού σου. Και τι πιο όμορφο από το να ξαπλώνεις λίγο πλάι στο παιδί σου καθώς είναι έτοιμο να κοιμηθεί και να του μιλάς σε χαμηλό τόνο... Φτάνουν πια οι εντάσεις : "Μη το κάνεις αυτό! Διάβασε για το σχολείο! Πλύνε τα χέρια σου πριν φας!". Νομίζω ότι οι περισσότερες μαμάδες χρησιμοποιούμε πιο εύκολα την προστακτική παρά το γλυκομίλητο ύφος.

Αλλά, τώρα είναι η ώρα της ηρεμίας. Η ώρα που θα χαϊδέψουμε το κεφαλάκι του αγαπημένου μας παιδιού, θα ξύσουμε την πλατούλα του γιατί μας το ζητάει, θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια γέφυρα γλυκιάς επικοινωνίας, θα περάσουμε τα πολύτιμα μηνύματα της μέρας, αλλά και τα λιθαράκια όλης του της ζωής.

Και ίσως βέβαια να μην ακούσει τα περισσότερα από αυτά που θα του ψιθυρίσουμε γιατί θα μας το αγκαλιάζει ο Μορφέας, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα ακούσει κάποια. Έστω και λίγα...Και ίσως κάποια να νομίσει ότι τα ονειρεύτηκε. Κι έτσι, πιστεύω ότι θα καλωσορίσουμε το καλό όνειρο του παιδιού μας.

Αυτές ήταν λοιπόν οι αποψινές λιγοστές σκέψεις μου. Αποχαιρετώντας σας, σας καληνυχτώ με ένα δικό μου νανούρισμα, το νανούρισμα της μάνας.


Νανούρισμα

Πέσε γλυκέ μου θησαυρέ,
ξάπλωσε και κοιμήσου
και πεταλούδες χρυσαφιές
να ντύσουν το κορμί σου

Φύσα αεράκι απάνεμο
και δρόσισε τον όλο.
Αλάφρυνε τον ύπνο του
πάρε τη συλλογή του...

Μακριά τις έγνοιες, τα πολλά
και στρίμωξε τα για τα καλά
μες στης Πανδώρας το κουτί
μα μην το αφήσεις πουθενά!

Μονάχα, μόνο μέχρι την αυγή...

Κοιμήσου άγγελε της γης,
διαμάντι της ψυχής μου,
πρόσωπο ήρεμο, λευκό,
χαρά της ύπαρξης μου...

  
Ευχές για όνειρα γλυκά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου