Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Τα μολύβια που μετατρέπονται σε λουλούδια, λαχανικά και βότανα !!!

Μία νέα και πολύ πρωτότυπη ιδέα είχε μια ομάδα φοιτητών του διάσημου ερευνητικού πανεπιστημίου MIT, με την οποία κατέκτησαν το βραβείο του «καλύτερου φιλικού προς το περιβάλλον προϊόντος για το 2013».

Η ιδέα; Το «Sprout», το μολύβι που… φυτρώνει!

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές που ασχολήθηκαν με το πρωτότυπο αυτό μολύβι ενσωμάτωσαν στο άκρο του μολυβιού, αντί για την κλασική γόμα, μια κάψουλα που περιέχει τουλάχιστον τέσσερις σπόρους φυτών που ενεργοποιούνται μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό.

Έτσι, όταν το «Sprout» γίνει πολύ μικρό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αντί να το πετάξετε, το βάζετε στη γλάστρα σας και θα αποκτήσετε ένα νέο φυτό στο μπαλκόνι σας. Μάλιστα, οι σπόροι των φυτών του «έξυπνου» μολυβιού είναι εφτά : βασιλικός, κόλιανδρος, φασκόμηλο, μέντα, δεντρολίβανο, θυμάρι και άνηθος.

Όπως δήλωσαν οι φοιτητές αυτό που ήθελαν ήταν να δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο εργαλείο, οπότε και αφαίρεσαν την κλασική γόμα.

«Υπάρχουν ένα σωρό γομολάστιχες στο εμπόριο για να σβήνει κανείς αυτά που γράφει και δεν χρειάζεται να υπάρχουν και επάνω στα μολύβια, εξ” άλλου, σκεφτόμαστε να φτιάξουμε και σβήστρες με σπόρους φυτών» δήλωσε η ομάδα των φοιτητών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου