Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Κληρώνουμε 2 διπλές προσκλήσεις για το ... How I Came to Hate Math

Το CineDoc σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προβάλει Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την ταινία How I Came to Hate Math.

Τα Μαθηματικά και άλλα πολλά εξασφάλισαν για εσάς 2 διπλές προσκλήσεις, γράψτε σχόλιο με το όνομά σας σε αυτή την ανάρτηση και την Δευτέρα στις 8 Φεβρουαρίου θα γίνει η κλήρωση !!!

Ποια είναι η σχέση σας με τα μαθηματικά; Tα καταλαβαίνετε; Τα αγαπάτε; Είναι πράγματι οι μαθηματικοί από άλλο πλανήτη και τα μαθηματικά τρομακτικά; Μήπως και εσείς πάντα μισούσατε τα μαθηματικά και πιστεύατε ότι είναι αδύνατο να γίνετε καλοί σε αυτά; «Πώς είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να μη σκαμπάζουν τίποτα από Μαθηματικά», αναρωτιέται ο Olivier Peyon και αναζητά απαντήσεις στο ντοκιμαντέρ.

Από την άλλη πλευρά, τα μαθηματικά έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Η Apple, η Google, η Goldman Sachs είναι μόνο μερικά παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων που στηρίζονται κατεξοχήν σε αλγόριθμους και μαθηματικούς τύπους. Πώς γίνεται να έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας για τα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κινητήρια δύναμη στον σύγχρονο κόσμο;

Αρχαία αλλά και σύγχρονα, μοναχικά αλλά και συλλογικά, απαιτητικά όσο και δημιουργικά, δύσκολα μα και πανεύκολα, ποια είναι τα μαθηματικά και ποιος ο ρόλος τους στη ζωή μας; Ποιες οι εφαρμογές τους στην καθημερινότητα; Πώς μπορούν τα μαθηματικά να είναι συναρπαστικά και μαγικά; Ποιoς είναι ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξεις ή να τα μάθεις; Μια ταινία που σίγουρα θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε και τελικά να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τα μαθηματικά.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=M9LhDnYIQFc

Μετά την προβολή θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα τα μαθηματικά, τη σχέση τους με τη ζωή μας και τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας. Προσκεκλημένοι, οι μαθηματικοί Τεύκρος Μιχαηλίδης και Άρης Μαυρομμάτης.

Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω»

Το Μουσείο Ηρακλειδών, σε συνεργασία με το CineDoc, προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στους θεατές της πρεμιέρας της 10/2. Τα πρώτα 30 άτομα που θα τηλεφωνήσουν στο μουσείο (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00, 210 3461981) θα συμμετάσχουν σε δωρεάν ξενάγηση με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικής ομάδας του μουσείου, τις Κυριακές 14, 21 και 28/2, 11.00–14.00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου