Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Ψάχνοντας στην παραλία με την Τύχη της Αριάδνης Δάντε

Η πολυαγαπημένη μας φίλη και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αριάδνη Δάντε, συνεχίζει την προσπάθεια της να φέρει τον κόσμο της Πληροφορικής κοντά στα μικρά παιδιά, με ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εξηγεί στους λιλιπούτειους φίλους της τις δομές δεδομένων και τα αντικείμενα στον προγραμματισμό.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως έχει τίτλο: "Η Τύχη πάει στην παραλία" και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου και πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Ο Απόστολος στην Πυθωνία" που γνώρισε τους βασικούς τύπους δεδομένων σε περισσοτέρους από 1500 μαθητές προσχολικής και Πρώτης σχολικής ηλικίας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι

Το πρόγραμμα αγκαλιάζει με αγάπη τη λογοτεχνία και τα μαθηματικά και η καινοτομία του βασίζεται στην ανάμιξη απλών στοιχείων που γνωρίζει ένα παιδί για την κατανόηση βασικών εννοιών Πληροφορικής.

Μέσα από έξι μικρές ιστορίες, τα παιδιά μαθαίνουν να αναλύουν τα αντικείμενα και προσεγγίζουν τις λίστες, τις στοίβες και τους πίνακες, κάνοντας ταυτόχρονα επανάληψη στους πέντε βασικούς τύπους δεδομένων (τους ακέραιους και τους πραγματικούς αριθμούς, τις λέξεις, τους χαρακτήρες και τις λογικές ερωτήσεις).

Για κάθε ιστορία πραγματοποιείται μια σειρά ερωτήσεων, ώστε κάθε παιδί να εξασκήσει την παρατηρητικότητά του. Επιπρόσθετα, τα παιδιά εξασκούνται σε απλές μαθηματικές πράξεις, προσεγγίζουν τα γεωμετρικά σχήματα και καλλιεργούν τη σύνθεση αντικειμένων.

Πέραν της μαθηματικής αξίας και της προσέγγισης σε βασικές αρχές προγραμματισμού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναδεικνύει τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου.

Παιδικό βιβλίο : “Ψάχνοντας στην παραλία”, υπό έκδοση : Εκδόσεις Τσιπούπολη, Εικονογράφηση : Pixel art

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου