Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Μαθηματικά και άλλες επιστήμες (απάντηση ερωτηματολογίου)

Τα Μαθηματικά είναι μια επιστήμη που αριθμεί αιώνες και αιώνες από τότε που έκανε την εμφάνισή της, αρχικά ως αριθμητική και ύστερα με το σημερινό όρο. 
Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα τα Μαθηματικά κατέχουν θέση σημαντική και από τα πρώιμα στάδια της σύστασης του ελληνικού έθνους άρχισαν να παίρνουν τη σημερινή τους μορφή, όσον αφορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Με αφορμή τη φετινή χρονιά, η οποία έχει οριστεί ως έτος Μαθηματικών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, μας δίνετε η ευκαιρία να δούμε τη σχέση των Μαθηματικών με άλλες επιστήμες στην εκπαίδευση της χώρας μας.
Για το σκοπό αυτό, λοιπόν, δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους όλων των σχολών (εκτός βέβαια των Μαθηματικών τμημάτων) και θα ζητήσουμε από όλους αυτούς να μας δώσουν κάποιες απαντήσεις σχετικά με την επαφή που είχαν με τα Μαθηματικά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Το ερωτηματολόγιο ακολουθεί και παρακαλούμε να απαντηθεί από όσους γίνεται περισσότερους ώστε να μας βοηθήσετε στην έρευνά μας, την οποία πολύ σύντομα θα δείτε δημοσιευμένη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό και φυσικά εδώ .... 


Επιμέλεια έρευνας και προετοιμασία επιστημονικής εργασίας :
Ρεβέκα Θεοδωροπούλου - M.Sc. Μαθηματικός
Αγγελική Στρατή - M.Sc. Μαθηματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου