ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ

Το όνομα μου είναι Ρεβέκα Θεοδωροπούλου και γεννήθηκα στη Λάρισα την πρωτομαγιά του 1986. Είμαι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου. Αμέσως μετά έγινα δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και το Νοέμβριο του 2010 πήρα το δίπλωμά μου στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες».
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη Διδακτική και Ιστορία των Μαθηματικών βλέποντας τα από μια πιο εκλαϊκευμένη πλευρά, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση.
Είμαι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να με αποκαλούν οι φίλοι μου, γιατί διαβάζω πολύ και πολλά διαφορετικά πράγματα. Τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία μου αλλά και αυτά εκκλησιαστικού περιεχομένου μου τραβάνε πολύ την προσοχή. Μου αρέσει επίσης να διαβάζω ποίηση, το αγαπημένο μου είναι «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη. Τελευταία ανακάλυψα και ένα ακόμη είδος που με ενθουσίασε κυριολεκτικά, κάποιοι το ονομάζουν Μαθηματική Λογοτεχνία ή απλά μια εκλαϊκευμένη παρουσίαση των Μαθηματικών και των δημιουργών τους.
Από το Μάρτιο του 2011 ζω στα Φάρσαλα, διαβάζω πολύ, συναντώ τους φίλους μου, ασχολούμαι με τα blogs και τις σελίδες που έχω αποφασίσει να συμμετέχω (Μαθηματικά και άλλα πολλά, i_farsala, Μαθηματική Κοινότητα, Τόνοι και Πνεύματα) και προετοιμάζω τη διδακτορική μου διατριβή (είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη). Από τη στιγμή της επιστροφής μου στα πάτρια εδάφη και μέχρι το Μάιο του 2016 δίδασκα Μαθηματικά στο Φροντιστήριο Πρότυπο, στην πόλη των Φαρσάλων. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 και για ένα χρόνο ήμουν στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και κέντρο μελέτης Δέντρο της γνώσης, επίσης στην πόλη των Φαρσάλων.
Από το Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα, διδάσκω Μαθηματικά στο χώρο μου Μαθηματικά Ρεβέκα Θεοδωροπούλου, στην πόλη των Φαρσάλων και στις γύρω περιοχές.
Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα …η αγάπη μου για τα Μαθηματικά, το διάβασμα και την ποίηση είναι φανερή και θα προσπαθήσω να σας τα παρουσιάσω με τέτοιο τρόπο  ώστε να τα αγαπήσετε κι εσείς, γιατί το αξίζουν πραγματικά!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Αγγελική Στρατή κατάγεται από τα Χανιά Κρήτης και διαμένει στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 2010 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ίδιου Τμήματος στον τομέα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και συγκεκριμένα στο ΠΜΣ με τίτλο "Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες".

Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικές ημερίδες, σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, με το ρόλο του ομιλητή αλλά και του κριτή, με ταυτόχρονη δημοσίευση άρθρων. Αρθρογραφεί επίσης σε επιστημονικά περιοδικά με θέμα τα Μαθηματικά.

Διδάσκει Μαθηματικά σε Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής και Κυπριακής Μαθηματικώς Εταιρείας και αρθρογραφεί στο blog "Μαθηματικά και άλλα πολλά".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------